Wie zijn wij?

CameraPil bv is opgericht op 10 oktober 2008 door Erik Herdes. Erik is een ervaren endoscopieverpleegkundige met jarenlange ervaring op scopiekamers in academische ziekenhuizen en in zelfstandige klinieken. Hij heeft aan de wieg gestaan van het gebruik van de videocapsule endoscopie (VCE) in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarna heeft hij in meerdere ziekenhuizen met de VCE gewerkt. Erik heeft CameraPil bv opgericht om iets te doen aan de soms lange wachttijden en omdat hij van mening was dat het voor patiënten prettiger zou zijn om het onderzoek in de thuissituatie te ondergaan of zoals Erik het verwoordde: “Wat is er lekkerder dan je eigen wc in de buurt te hebben tijdens de voorbereiding op het onderzoek”. Met de oprichting van CameraPil bv werd voorkomen dat ouderen lang moesten reizen om op tijd in het ziekenhuis te zijn voor het VCE-onderzoek, vervolgens de dag ergens moesten doorbrengen om aan het eind van de dag terug te gaan naar het ziekenhuis om de apparatuur te laten afkoppelen.
Binnen CameraPil bv heeft Erik tegenwoordig de rol van organisator van de VCE-onderzoeken; hij heeft contact met de patiënt nadat deze is verwezen door de MDL-arts, geeft uitleg over het onderzoek en zorgt ervoor dat de patiënt de benodigde materialen thuisgestuurd krijgt. Tevens voert hij de eerste beoordeling van het onderzoek uit.

Camerapil endoscopie Erik Herdes

Jos Lablans is in 2009 medevennoot geworden in CameraPil bv, nadat Jos en Erik elkaar hadden ontmoet in het Flevoziekenhuis in Almere. Jos is verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Hij heeft ruime ervaring in de zorg, zowel als wijkverpleegkundige maar vooral als leidinggevende in diverse management- en bestuursfuncties. Toen Jos van Erik over het concept van CameraPil bv hoorde, was hij hier direct gecharmeerd van omdat het voor hem het beste van twee werelden combineerde: specialistische ziekenhuisdiagnostiek in de thuissituatie van de patiënt. Bovendien is hij een groot voorstander van zelfmanagement en eigen regie van patiënten en daar draagt CameraPil bv aan bij, doordat het VCE-onderzoek in de thuissituatie wordt uitgevoerd op een moment dat het de patiënt schikt. Hij was dus graag bereid in te stappen om CameraPil bv verder te laten groeien.
Binnen CameraPil bv heeft Jos de rol van ‘financiële man’.

Jos Lablans

Marco Oudkerk Pool is in 2011 medevennoot geworden. Marco is MDL-arts en heeft in die hoedanigheid veel ervaring opgedaan met beeldvormende diagnostiek, waaronder het VCE-onderzoek. Marco is enthousiast over het dit onderzoek, omdat de introductie ervan hem de mogelijkheid gaf een totaalbeeld te krijgen van de darmen. Tot die tijd was het grootste deel van de darmen, te weten de dunne darm, niet zichtbaar (alleen de maag en de dikke darm konden in beeld worden gebracht). De VCE deed dat gemis teniet. Als MDL-arts gaf het hem dus meer diagnostische mogelijkheden om de eerder onbegrepen klachten van de patiënt te kunnen herkennen en zo mogelijk te kunnen verhelpen. Marco zag in CameraPil bv niet alleen een toegevoegde waarde voor de individuele patiënt, maar ook het gebruik van nieuwe mogelijkheden op supraregionaal niveau sprak hem aan. De patiënt was immers niet meer gebonden aan een specifiek ziekenhuis voor de uitvoering van het VCE-onderzoek, omdat dit thuis plaatsvindt.
Hoewel Marco in 2011 medevennoot is geworden, is hij al sinds de begintijd bij CameraPil betrokken, omdat hij al jaren de definitieve beoordeling van het onderzoek uitvoert.
Binnen CameraPil bv heeft Marco de rol van medisch eindverantwoordelijke.

Het personeel bestaat uit bij de Medisch Specialisten Registratie Commissie geregistreerde MDL-artsen en BIG-geregistreerde verpleegkundigen. CameraPil bv draagt zorg voor professionele scholing en instructie van haar medewerkers.

Over Camerapil BV
CameraPil bv stelt zich ten doel om diagnostische zorg op het gebied van maag-darm- en leverziekten te verlenen op een hoog niveau van service en techniek en stelt deze beschikbaar voor alle (potentiële) patiënten en verwijzers in Nederland.
Kernwoorden zijn:
  • Service en kwaliteit

  • Persoonlijk

  • Vernieuwend

  • Baas over eigen darmen

Service en kwaliteit

Patiënten:

  • mogen rekenen op een voorziening zonder wachttijd door geheel Nederland. Normaliter wordt binnen 2 weken uitvoering gegeven aan de VCE-procedure, waarbij gedurende de gehele procedure meerdere malen telefonisch contact wordt onderhouden.
  • krijgen een uitgebreide instructie over de diagnostische procedure en kunnen 24/7 een beroep op ons doen bij vragen.
  • mogen rekenen op deskundige medewerkers en professionals voor de organisatie, uitvoering,  beoordeling en advies.

CameraPil bv treedt niet op als behandelaar van de patiënt: daarvoor wordt verwezen naar huisarts of medisch specialist.

Verwijzers:

  • zullen de service van CameraPil bv ervaren als een voordeel van de marktwerking: weinig bureaucratie, aanvraagmogelijkheden via diverse kanalen, geen wachtlijst, snelle terugrapportage en persoonlijk overleg als daartoe aanleiding is.
  • kunnen kiezen uit vier verschillende servicepakketten en afspraken maken over de details van de service, zodat zoveel mogelijk wordt aangesloten op de eigen werkmethoden. Voor nadere informatie over de vier servicepakketten klik hier.
  • mogen rekenen op ervaren professionals in de beoordeling en advisering.
persoonlijk

Patiënten ontvangen direct bij het eerste contact met CameraPil bv een naam van de verpleegkundige die hen gaat begeleiden bij de gehele procedure. Deze verpleegkundige zal telefonisch met hem overleggen en is beschikbaar bij vragen.

Het onderzoek wordt bij voorkeur bij de patiënt thuis uitgevoerd, omdat we menen dat dit de beste plek is voor de patiënt om de voorbereiding op het onderzoek te doen en het onderzoek te ondergaan: in eigen huis, in eigen regie, met eigen activiteiten.

Zo nodig wordt het onderzoek ook tijdens een ziekenhuisopname of in dagbehandeling gedaan.

vernieuwend

CameraPil bv volgt de medisch-technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet.

Nieuwe technieken worden in vroeg stadium beoordeeld en mogelijk aan het arsenaal toegevoegd. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de CapsoCam Plus®-capsule. CameraPil bv heeft deze capsule in Nederland geïntroduceerd, vanwege de vele voordelen die deze capsule met zich meebrengt voor zowel patiënt als verwijzer.

CameraPil bv zal daarbij een voortrekkersrol spelen in zorgvernieuwing en zal daartoe steeds nieuwe initiatieven ontwikkelen (bijvoorbeeld onderwijsprogramma’s, samenwerking, oprichten van, en deelnemen in samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen.

baas over eigen darmen

CameraPil bv voert de videocapsule endoscopie bij voorkeur thuis uit. Doordat CameraPil bv gebruik maakt van de CapsoCam Plus®-capsule geeft dit de patiënt veel vrijheid. De capsule kan ingenomen worden wanneer de patiënt dat wil en de patiënt wordt in zijn dagelijkse activiteiten niet gehinderd door meetapparatuur die moet worden meegedragen.