Welkom op de website van Camerapil BV

 


CameraPil BV

De eerste commerciŽle aanbieder van videocapsule endoscopie (VCE) in Nederland.

 

VCE is een veel gebruikte onderzoeksmethode om ziekten van de dunne darm, en sinds kort ook de dikke darm, in een vroeg stadium op te sporen.

Camerapil BV werkt met de modernste apparatuur. Momenteel zijn er verschillende  VCE systemen beschikbaar.

 

Hoge Service

Hoge Kwaliteit

Hoogwaardige Technologie

Concurrerend

Snelle reportage

Zonder wachttijden

Thuisservice

 


Madernastraat 47
1323 HG Almere
Info@camerapil.nl
www.camerapil.nl
Fax: 084 7453930

Dhr. Erik Herdes

06 42434143

Drs. Jos Lablans

06 25021595

 


Camerapil BV heeft een landelijke dekking, werkt zonder wachtlijsten, komt bij patiënt thuis en levert verslaglegging met passend advies binnen 72 uur.VCE digitale aanvraag

PDF fax formulier

Algemene vraag
H2 ademtest - c13 ureumtest
nieuw! iFOB zelftest

nieuw! Colon Capsule Endoscopie

nieuw! privaat onderzoek -Mail uw vraag


De informatie op deze site is voor zowel patiŽnten als verwijzers bedoeld.

De camerapil

Camerapil maakt gebruik van verschillende VCE systemen. Voor het in beeld brengen van de dunne darm wordt “MiroCam” , een camerapil van het bedrijf IntroMedic, Korea. Deze capsule heeft een registratieduur van 12 uur en is 24 x 11 mm groot (conform een multivitaminepil). De beelden van de capsule worden via het lichaam van patiŽnt naar een ontvanger (receiver), gedragen in een heuptasje, verzonden. Deze techniek wordt ook wel E-field propagatie genoemd. Per seconde worden drie fotoís gemaakt waardoor een “film” van de (dunne)darm ontstaat. De film wordt beoordeeld door ervaren Maag- Darm- Leverartsen op eventueel aanwezige aandoeningen.

Sinds kort is het ook mogelijk om VCE techniek te gebruiken voor het in beeld brengen van de dikke darm. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u de www.colonpil.nl website bezoeken.

De aanvraag

Na aanmelding (contactformulier) door de medisch specialist neemt CameraPil bv contact op met de patiŽnt voorhet maken van eenafpraak en geven van instructie. De patiŽnt ontvangt deze informatie aansluitend ook via de postthuis. Tussentijds wordt de patient de gelegenheid geboden om vragen te stellen; CameraPil bv staat altijd klaar voor nadere uitleg aan de patiŽnt. Dit kan via de telefoon maar ook via het contact formulier of via Info@cameraPil.nl.

Op de dag van het onderzoek zal een specialistisch verpleegkundige de patiŽnt thuis of in het verwijzende ziekenhuis bezoeken. De receiver, ter grootte van een walkman, wordt aangesloten, waarna de patiŽnt instructies krijgt. De patiŽnt zal de capsule onder begeleiding van de [specialistisch] verpleegkundige innemen. Twaalf uur na aanvang van het onderzoek kan de apparatuur worden afgekoppeld en wordt deze 's avonds of de volgende ochtend opgehaald. De receiver wordt uitgelezen en aansluitend wordt de film beoordeeld. Tot slot wordt het rapport opgesteld en verzonden aan de aanvragende specialist.

Wanneer komt een patiŽnt in aanmerking voor een dergelijk onderzoek:

 • Gastrointestinaal bloedverlies zonder focus bij gastro-en coloscopie (OGIB = obscure gastrointestinal blood loss)
 • IJzergebreksanemie
 • Inflammatory bowel disease (IBD); M. Crohn in het bijzonder
 • Verdenking maligniteit dunnedarm (adenocarcinoom, lymfoom, metastase van andere primaire tumor)
 • (Refractaire) coeliakie (ulceratieve jejunitis, enteropathic associated T-cell lymphoma (EATL)
 • Familiaire polyposis syndromen
 • Peutz- Jegherís syndroom

  nb : VCE onderzoek wordt niet voor screening doeleinden gebruikt.
  Privepersonen kunnen een VideoCapsule Onderzoek op eigen kosten aanvragen. Zij worden vooraf onderzocht door een MDL arts en uitvoering van het onderzoek geschiedt onder gelijke condities als aanvraag van medisch specialisten. Met vragen kunt u terecht op info@camerapil.nl.
   

Bent u via een zoekmachine naar deze pagina verwezen en ziet u geen menubalk in de bovenkant van dit scherm? klik dan hier , of gebruik onderstaande links om de pagina van uw keuze te bekijken.Homepagina , Wie wij zijn , Visie en missie van camerapil BV , Patienten homepagina , Verwijzers homepagina ( artsen / verpleegkundigen ) , vraag en antwoord rubriek , contactpagina , linkpagina , English information page