Informatiepagina 13C Ė ureumademtest / Helicobacter pylori test en H2 ademtest

Camerapil kan voor u nu ook de volgende diagnostiek verzorgen!

13C Ė ureumademtest / Helicobacter pylori test
Indien er een H. pylori infectie aanwezig is dan gaat dit gepaard met hoge concentraties van het bacteriŽle enzym urease in de maag. De 13C-ureum uit de testdosis wordt net als de van nature in de maag aanwezige ureum door dit bacteriŽle urease omgezet in NH4 en 13CO2. Het NH4 neutraliseert de HCl van de maag en helpt hiermee de bacterie de lage pH van de maag te weerstaan. De 13CO2 wordt opgenomen in de bloedstroom en via gasuitwisseling in de longen uitgeademd. Door middel van massaspectrometrie wordt de verhouding 12CO2 / 13CO2 bepaald en het verschil in deze verhouding is een maat voor de hoeveelheid urease (=concentratie H. pylori) in de maag.

Download hier de folder over dit onderzoek in word formaat

H2 ademtest
Bij deze test wordt de waterstof concentratie in de uitgeademde lucht electrochemisch gemeten. Wanneer lactose na ingestie de dikke darm kan bereiken, zal het door de bacteriŽn aldaar anaŽroob worden afgebroken waarbij waterstof ontstaat. Hoe meer waterstof er ontstaat, hoe meer lactose in de darm terecht is gekomen. De hoeveelheid lactose die de darm bereikt, is omgekeerd evenredig met de activiteit van het lactase in de wand van de dunne darm. De productie van veel waterstof wijst dan op een tekort aan lactase activiteit.

Een electrochemische methode betekent dat de uitgeademde lucht langs een reagerend oppervlak wordt geleid waarbij de reactie leidt tot een spanningsverschil tussen dat oppervlak en een referentie electrode. De grootte van het spanningsverschil is een maat voor de concentratie van waterstofgas in de uitademinglucht.

De test begint met een ademregistratie voordat er lactose wordt ingenomen. Vervolgens wordt de lactose ingenomen en vindt een aantal malen de waterstofmeting plaats om te zien of er een verandering van de concentratie is.

Camerapil bv verzorgt uw 13C Ė ureumademtest / heliobacter pylori test en de H2 ademtest thuis of in het ziekenhuis.

Download hier de folder over dit onderzoek in word formaat