Voorbeelden van opnamebeelden
 

Op deze pagina staan enkele voorbeelden van camerapil opnames. Eerst foto's met een begeleidende tekst, en onderaan deze pagina vindt u een video.

 


Verschillende opnamebeelden van de (gezonde) dunne darm. Er is goed te zien dat de darmholte op sommige foto's groter is dan op anderen. Dit komt omdat de darm op een dergelijk moment samenkneep. Zo verplaatst voedsel (en in dit geval de capsule) zich door de darm.

Op de middelste afbeelding van  de onderste rij, zijn de darmvlokken goed te zien, dit is een gezond beeld. Deze dunne uitsteeksels nemen voedingsstoffen op.  Bij een patient met bijvoorbeeld Coeliakie zouden deze vlokken verdwenen zijn.

 


Op deze opname is een bloeding waargenomen. Voor de patiŽnt kan dit allerlei klachten met zich meebrengen, waaronder moeheid. Nu het bewijs voor een bloeding in de dunne darm is gevonden, kan voor deze patiŽnt worden gedacht aan een geschikte therapie.

 


Op deze opname zijn verschillende beelden die het beeld van een patient met de ziekte van Crohn laten zien. De darm is op meerdere plekken geirriteerd. Dit brengt voor de patient veel narigheid met zich mee', zoals chronische diarreeklachten, moeheid en mogelijke complicaties. Een dergelijk beeld komt soms niet in alle delen van de darmen voor. Het is dan ook specialistisch werk om op een uren durende opname enkele beelden zoals deze te vinden en te herkennen.


 

Voorbeeldopname

Bovenstaande video is een voorbeeldopname, gemaakt door het Mirocam camerapilsysteem waar camerapil BV gebruik van maakt. Echter bekijkt de maagdarm verpleegkundige of arts de werkelijke beelden altijd op een speciale computer waarbij de beelden vierdubbel verschijnen. Door zeer geconcentreerd naar de beelden te kijken kan de specialist dan mogelijke afwijkingen opsporen.